Persoanele care veneau pentru fertilizare la clinica Sabyc făceau parte dintr-o comunitate restrânsă, ultrareligioasă, pentru care este foarte importantă demografia, a afirmat astăzi, în timpul judecării recursului privind arestarea medicilor Natan Lewit şi Genia Zisking, procurorul DIICOT care se ocupă de acest caz. Procurorul a mai susţinut că cei doi medici făceau fertilizare de nouă ani în România, "sub patronatul celor doi rabini". Reprezentatul DIICOT nu a specificat despre cine este vorba. Având în vedere că din ovocitele recoltate de la o singură femeie se puteau naşte între 3 şi 5 copii, aceştia aveau toate şansele "să se împreuneze, fără să ştie că sunt fraţi", a adăugat procurorul.
Citiţi şi:
Directorul general al Agenţiei de Transplant, demis
Patronul clinicii Sabyc vrea expertiza medicală, nu poate suporta detenţia
Mafia ovulelor racola fete sărace din licee
În replică, avocatul apărării a spus că acesta ar trebui să se ferească de astfel de aprecieri legate de apartenenţa religioasă a unei persoane, relatează NewsIn.
Avocaţii au mai spus că procurorii s-au sesizat la începutul lunii aprilie în cazul Sabyc.
Procurorii au făcut recurs împotriva deciziei de a-i lăsa liberi cei doi medici de la clinica Sabyc, reţinuţi săptămâna trecută în dosarul de trafic de ovule şi care nu au primit mandate de arestare de la Tribunalul Bucureşti. Recursul se judecă, astăzi, la Curtea de Apel Bucureşti.
Tribunalul Bucureşti a motivat decizia de lăsare în libertate a medicilor Natan Lewit şi Genia Zisking prin faptul că nu există probe noi care să impună arestarea acestora, iar, din dovezile procurorilor, nu rezultă cu exactitate că cei doi ştiau că li se dau bani donatoarelor de la clinica Sabyc.
Deşi procurorii susţin că medicii Natan şi Genia câştigau apro