1. Daca sunt singur nu am nevoie de asigurare de viata.
Probabil ca, daca esti singur, fara datorii si cu un cont in banca suficient de mare incat sa-ti acopere cheltuielile medicale, in caz ca vei avea nevoie de spitalizare sau interventii chirurgicale, sau cele cauzate de deces, asigurarea de viata nu este necesara. Totusi, daca ai pe cineva care depinde de tine si orice fel de datorii prezente sau viitoare, ai putea sa iei in considerare incheierea unei asigurari de viata.
2. Doar daca aduc cei mai multi bani in casa am nevoie de asigurare de viata.
Intr-adevar, pierderea celui care sustine financiar familia va avea un impact major asupra securitatii financiare a familiei si va influenta in cea mai mare masura nivelul de trai al acesteia ulterior. Dar si costul pierderii acelei persoane din familie care ramane acasa si se ocupa de cresterea si educarea copiilor, de curatenie sau gatit, sau care castiga mai putin, este important de luat in calcul, chiar daca adeseori este trecut cu vederea. Daca adunam salariul lunar al unei bone, al unei menajere si al unei bucatarese, cu siguranta ne vom face o imagine despre valoarea serviciilor celui care se ocupa de casa.
3. Nu mi se poate intampla tocmai mie, de ce sa dau banii pe o asigurare de viata?
Este normal sa fim optimisti si sa ne gandim ca ceva rau nu ni se poate intampla chiar noua. De aceea poate nu luam in considerare o asigurare de viata. Adevarat, este foarte posibil ca decesul sa nu aiba loc atunci cand esti activ si lucrezi, de aceea asigurarile de viata sunt mai ieftine pentru cei tineri si sanatosi. Insa, nu te asiguri doar pentru eventualitatea ca se va intampla ceva tragic, ci pentru efectul pe care il va avea acest eveniment asupra familiei tale sau celor dragi tie, protejandu-i astfel financiar si dupa ce tu nu le vei mai fi alaturi.
4. Este su