Instanta a suspendat pana pe 11 august procesul deschis de Universitatea "Spiru Haret" pentru suspendarea hotararii de guvern care nu ii permitea sa organizeze admitere, dupa ce Executivul a sustinut ca Aurelian Bondrea nu are calitatea de rector si nu poate reprezenta institutia de invatamant.
Avocatii "Spiru Haret" au termen pana pe 11 august sa aduca dovezi privind calitatea de rector si de presedinte a lui Aurelian Bondrea. La procesul care trebuia sa inceapa ieri, Guvernul, prin reprezentantii sai, a sustinut ca Bondrea nu este recunoscut ca rector in relatia cu Ministerul Educatiei. Acestia au declarat ca actiunea nu ar fi valabila, pentru ca a fost semnata in numele universitatii de catre Bondrea, la fel ca si mandatele avocatilor. Ministerul Educatiei a fost de acord cu sustinerile Guvernului. In actiunea depusa la Curtea de Apel Bucuresti, reprezentantii Universitatii "Spiru Haret" au spus ca, prin HG 749/2009, a carei suspendare o cer in instanta, Guvernul le-a incalcat dreptul la proprietate si dreptul la autonomie universitara. In actiune se mai precizeaza ca, prin aceeasi hotarare de Guvern, se incalca drepturile obtinute in urma acreditarii "Spiru Haret" ca universitate particulara prin Legea 443/2002, potrivit careia insitutia are dreptul sa stabileasca organizarea "fiecarui ciclu universitar de zi, seral, cu frecventa redusa sau la distanta".
Raportul "Spiru", intai la PSD
Controlul efectuat de reprezentantii Ministerul Educatiei la sediul Universitatii "Spiru Haret" ar fi trebuit prezentat miercuri in sedinta de guvern, insa, potrivit declaratiilor purtatorului de cuvant al Executivului, "dupa declaratiile de presa, premierul a plecat si ministrul Educatiei nu a prezentat documentul. Raportul nu a fost prezentat nici in sedinta de guvern". Surse din sistemul de invatamant spun ca, de fapt, raportul trebuie prezentat i