Semintele si uleiul de susan sunt surse sigure de vitamine, nutrienti, minerale si lipide. Acesta este si motivul pentru care susanul este din ce in ce mai folosit in industria alimentara si cosmetica.
Semintele de susan pot fi adaugate inclusiv la salate, produse de patiserie ori carne.
Uleiul de susan este recunoscut ca fiind un foarte bun dezinfectant, tocmai de aceea se foloseste eficient la masaj, informeaza guide2herbalremedies.com.
Susanul este folosit pentru efectele tamaduitoare inca de acum 5.000 de ani. Medicii antici spuneau ca uleiul de susan stimuleaza circulatia sangelui.
O lingura de susan, cu o valoare calorica de 53 de kcal, contine 1,6 g proteine, 1,2 g fibre, 2 g carbohidrati, 88 mg de calciu, 57 mg de fosfor, 42 mg de potasiu, 32 mg de magneziu, dar si zinc, seleniu, fier si sodiu.
Uleiul de susan intra in componenta margarinei si a diferitelor produse de cofetarie.
El face minuni pentru tenul dezhidratat si lipsit de vigoare. Vitaminele si nutrientii uleiului deschid porii si hranesc suprafata pielii afectata de impuritati.
Are proprietati antiinflamatorii si poate fi folosit in tratarea arsurilor sau a durerirlor aparute in cazul artritelor, prin continutul ridicat de calciu si magneziu.
Tensiunea arteriala ridicata este adusa la normal printr-o dieta corespunzatoare cu ulei de susan. Studiile recente au aratat chiar ca un consum moderat si regulat de susan poate juca un rol esential in prevenirea cancerului de colon sau a celui de piele.
Pentru bebelusi, uleiul de susan se foloseste in tratarea iritatiilor, dar si in cazul racelilor sau pentru eliminarea bacteriilor agresive.
Semintele si uleiul de susan sunt surse sigure de vitamine, nutrienti, minerale si lipide. Acesta este si motivul pentru care susanul este din ce