La propunerea primarului Klaus Iohannis, Consiliul Local Sibiu, controlat de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), a aprobat demolarea şi transformarea unor imobile monument aflate în centrul istoric.
Interesele economice şi imobiliare dominate de foştii proprietari de oi, ajunşi azi benzinari şi hotelieri miliardari au ajuns să facă legea la Sibiu. Un oraş în care partidele au dispărut, fiind anulate de interese personale, finanţatorii electorali şi funcţionari ministeriali.
Cu o istorie de peste 300 de ani, unul dintre cele mai vechi cartiere ale Sibiului a fost locuit iniţial de emigranţi austrieci. Graţie bunăvoinţei primite de la Viena, un număr de 33 de parcele de pământ au fost date pentru construirea de case. Ulterior, cartierul Josefin a devenit extrem de valoros din punct de vedere arhitectural, istoric şi urbanistic asigurând tranziţia de la arhitectura rurală specific transilvăneană la cea de tip urban cu influenţe clasiciste. Aflat în vecinătatea exterioară a zidurilor de apărare medievală, cartierul prezintă stiluri arhitecturale de tip rural săsesc, art nouveau până la clădiri interbelice. Acum, între imobile de locuit cu cel mult două etaje au fost aprobate clădiri de birouri de până la şase etaje, clădiri care, potrivit Primăriei Sibiu, se vor încadra în "centrul nou".
ÎN ILEGALITATE
Surprinzătoare este viteza cu care consilierii FDGR, majoritari în CL Sibiu, acceptă proiectele de demolare a propriei istorii. Proiectul de demolare de pe strada Andrei Şaguna nu este primul propus de primarul Iohannis şi adoptate în dispreţul legii, însă promovat ca legal de secretarul Primăriei Sibiu. Primăria a omis să pună în mapele de şedinţă întreaga documentaţie a proiectelor votate. Poate tocmai pentru că, după cum informează chiar biroul de presă al Primăriei Sibiu, pentru întocmirea PUZ "a fost elibera