Cântăreaţa de muzică folk Tatiana Stepa s-a stins din viaţă. Artista a murit din cauza unui cancer de col uterin, la vârsta de 46 de ani. Cântăreţul Victor Socaciu deplânge dispariţia Tatianei Stepa. Am pierdut cea mai tragică voce a folkului românesc, spune Socaciu.
Cântăreaţa de muzică folk Tatiana Stepa s-a stins din viaţă. Artista a murit din cauza unui cancer de col uterin, la vârsta de 46 de ani.
Tatiana Stepa a început să cânte încă de la grădiniţă. Ea a urmat cursuri de balet, vioară şi pian şi a studiat vioara opt ani, ca instrument principal.
Tatiana Stepa a debutat în 1982, în Cenaclul Flacăra, pe stadionul din Făgăraş, cu un cântec intitulat "Şi-am să-mi fac o doină", rămânând în componenţa cenaclului până în anul 1985.
A fost membră a Cenaclului "Totuşi Iubirea" din 1992 până în 1996, participând la sute de spectacole.
După interdicţia din 1985 a Cenaclului Flacăra şi a ei ca artistă, Tatiana Stepa a lucrat timp de 11 ani în mina Lupeni, apoi ca tehnoredactor de carte, în Capitală.
Cariera concertistică a Tatianei Stepa este impresionantă. Ea a susţinut sute de spectacole în marile oraşe din România, Italia, Germania, Franţa, Republica Moldova, Bulgaria.
Printre piesele sale cele mai cunoscute se numără "Copaci fără pădure", "Dă, Doamne, iarnă !", "Galbenă gutuie" şi "Femeia de lut".
Artista a compus muzică pe versuri proprii, dar şi pe ale unor poeţi din literatura universală şi autohtonă : Federico García Lorca, Serghei Esenin, Adrian Păunescu şi Lucian Blaga.
Cântăreţul Victor Socaciu deplânge dispariţia Tatianei Stepa. "Pot să spun că pierdem poate cea mai tragică voce pe care a avut-o folkul românesc. Tragicul vocii ei ne va lipsi de acum înainte", spune artistul, citat de Mediafax.
"Deşi moare tânără, lasă în urmă o cariera frumoasă şi o arhivă de cântece de mare sensibilitate, cu o încărcătură