Opt firme bihorene profită de incubatorul de afaceri realizat de Consiliul Judeţean. Investiţia realizată cu bani europeni este binevenită mai ales în perioadă de criză, alte şase firme bihorene având posibilitatea să intre în incubator. „Pentru mine a fost un ajutor nesperat incubatorul ăsta. Am aflat întâmplător de el”, povesteşte Felicia Negruţ, care are aici biroul de contabilitate. Este mulţumită de condiţiile oferite, dar şi de poziţia lui pe harta oraşului. „E aproape în zona centrală. Cel mai mare avantaj pentru mine, la început de drum, este însă chiria mică şi faptul că am telefon şi internet asigurate”, spune ea.
E conştientă că nu ar putea închiria un spaţiu în oraş, chiriile fiind mari. „Ideal ar fi să îmi pot cumpăra un spaţiu, dar la cum merg acum firmele la care le ţin contabilitatea, nu am prea mari şanse”, spune Felicia Negruţ. Ea speră să îşi poată prelungi contractul de închiriere la incubatorul de afaceri.
Sanda Keri lucrează la o firmă de construcţii cu sediul în incubator. „A fost un ajutor binevenit pentru noi, pentru că suntem o firmă nouă. Biroul are mobilier, telefon şi internet, tot ce avem nevoie pentru partea de administrare”, explică tânăra. Ea consideră un avantaj şi aspectul exterior al clădirii. A constatat că a avut efect bun asupra clienţilor şi furnizorilor. „Sperăm să putem prelungi contractual de închiriere până când ne redresăm după criza asta economică”, spune Sanda Keri.
Condiţii de incubator
Incubatorul poate găzdui 14 firme, oferindu-le un birou dotat cu calculator, telefon şi fax. Firmele plătesc o chirie de 4 euro pe metru pătrat pe lună, la care se adaugă utilităţile, spune Adrian Mateaş, administratorul incubatorului. Firmele ce urmează să fie „incubate” sunt selectate de o comisie a Consiliului Judeţean. Cele din prima serie sunt din domeniul serviciilor de contabilitate, con