Francoise Sagan
Cele mai frumoase amintiri
Editura Nemira
Amintirile spumoase ale celei care a ajuns celebra la 19 ani, dupa publicarea romanului „Bonjour tristesse", devenit peste noapte bestseller. „Am intalnit gloria la 18 ani, a fost ca o epxlozie". Casatorita si divortata de doua ori, imbatata de succes, bani, jocuri de noroc droguri si alcool, Sagan a fost mereu eroina unor scandaluri. S-a stins din viata in 2004, la 69 de ani. A cunoscut oameni importanti, celebri si fermecatori, Billie Holiday, Tennessee Williams, Orson Welles, Rudolf Nureiev, Jean-Paul Sartre. Despre toti vorbeste in aceasta cartice de amintiri, ca si despre lecturile sale („Am aflat totul de la Proust"), iubirea de joc si de viteza s.a. Traducere din limba franceza de Ion Doru Brana.
Radu Cocea, Alexandru Cocea
Patimile dupa Stefan
Editura Junimea
In anii 60, Alexandru Cocea a scris o piesa istorica, „Io Stefan Voievod", inlcusa in repertoriul Teatrului National „Vasile Alecsandri" din Iasi. Un binevoitor a sugerat intr-o nota informativa ca piesa ar fi nationalista si spectacolul a fost interzis. Fratele autorului, Radu Cocea, a reluat piesa si a transfromat-o in romanul de fata, prezentat elogios de Barbu Cioculescu: „Radu Cocea a realizat o investigatie psihologica originala, de un incontestabil adevar in adancime si intindere, cu evitarea ispitelor indulcitoare, dar scotand in evidenta un caracter, o vointa, un temperament ce-l trec pe Stefan cel Mare in randul eroilor si dincolo de omenesc, in zilele cumplitelor framantari de dupa Valea Alba."
Peter Straub
Copiii pierduti
Editura Tritonic
Cel mai bun roman al lui Straub, dupa cum spune Stephen King, un autor a paisprezece romane traduse in peste douazeci de limbi si castigator a numeroase premii. Un scriitor de succes ajunge in oraselul natal, unde caut