Dacă sunteţi dornici de aer proaspăt şi drumeţii cu rucsacul în spate puteţi opta pentru o excursie la Padina. Pentru asta trebuie să vă înarmaţi cu răbdare pentru că drumul de la Târgovişte până acolo este de 75 de kilometri, iar dincolo de sanatoriul Moroieni, drumul devine dificil de parcurs pentru autoturisme. Accesul în zonă se face din DN 71 ce leagă Sinaia de Târgovişte. La cabana Padina se poate ajunge pe două drumuri, prin Cota 1000 - Şaua Dichiu cu o lungime de 29 de kilometri, drum accesibil numai vara, sau din Moroieni pe la sanatoriu, pe un drum de 30 de kilometri, accesibil în orice anotimp.
Pentru iubitorii de drumeţii accesul se poate face pe diverse trasee turistice, cel mai cunoscut dintre ele fiind drumul de la Dobreşti, Scropoasa prin Cheile Zănoagei, Lacul Bolboci, Padina.
Zona Padina, plină de atracţii turistice
Cabana Padina, situată la o altitudine de 1525 de metri, poate constitui pentru mulţi dintre dumneavoastră, punctul ideal de plecare în excursii scurte de două-trei ore prin împrejurimi, Cheile Tătarului, Cheile Orzei, Peştera Ialomiţei, Canionul Horoabelor sau lacul Bolboci fiind câteva dintre zonele pitoreşti care merită văzute.
De la cabană pot fi atinse şi obiectivele turistice înalte din masivul Bucegi, cum ar fi Crucea Caraiman, Sfinxul, Babele şi Vârful Omu, dar şi Şaua Strunga cu o frumoasă deschidere către zona Moieciu, pentru aceste trasee fiind nevoie de condiţie fizică. Nu uitaţi să cereţi sfatul cabanierilor sau salvamontiştilor înainte de a pleca pe unul din traseele menţionate.
Cazare şi restaurant
La cabană puteţi înnopta, având posibilitatea de cazare în camere cu un pat sau cu zece paturi. Tariful pentru o noapte este de 15 de lei în camerele cu 6-10 paturi, 30 de lei pentru camerele cu unul până la patru paturi şi 50 de lei pentru c