Mulţi cititori ne-au scris acuzând acelaşi lucru: în Craiova nu se mai face sport gratis! Terenurile de sport existente fie sunt închise de instituţiile de învăţământ, fie sunt închiriate pe bani frumoşi. GdS a plecat în recunoaştere în câteva dintre locurile unde altădată copiii şi tinerii se înghesuiau să joace tenis, fotbal sau baschet.
Ieri mi-am luat liber. Aveam chef să fac mişcare, nu să zac înţepenită în faţa calculatorului, pe un scaun fie el şi moale, cu aerul condiţionat maltratându-mi ceafa. M-am înarmat deci cu racheta de tenis şi, la braţ cu nişte amici nu neapărat sportivi, am pornit în căutarea unui teren unde să mai ieşim din amorţeală. Gratis, evident, aşa cum caută orice salariat zdravăn la minte, cu criza împungându-l în coaste.
Terenurile şcolilor, închiriate...
Încercăm întâi pe terenul de sport al fostei mele şcoli generale, astăzi Liceul Sportiv „Petrache Trişcu“. Acolo unde, vară de vară, până prin anii de facultate, luam cu asalt curtea şcolii vreo 15-20 de puştani. Din păcate, ieri porţile erau ferecate. Mai bine zis, accesul liber al publicului era strict interzis. În vreme ce terenul mare, unde cu ani în urmă se juca pe rupte fotbal în fiecare zi din vacanţa de vară, serveşte azi doar de platformă, „de curtea şcolii“, terenul mic, unde se înghesuiau copiii cartierului să joace baschet, handbal, volei, tenis şi „Ţară, ţară, vrem ostaşi“, a devenit azi o sursă bună de venit pentru instituţie. După modelul altor unităţi de învăţământ, Liceul „Petrache Trişcu“ şi-a amenajat terenul de sport cu gazon artificial şi nocturnă, punându-l la dispoziţia propriilor elevi pe timpul şcolii, şi doritorilor, contra cost, în afara programului de învăţământ. Aşa încât nostalgicii şi zgârciţii ca noi nu au altceva de făcut decât să stea cu dinţii la gard. Sau să-şi caute alt loc de mişcare în aer liber.
„Terenul de