Investiția cu bani europeni este binevenită mai ales în perioadă de criză. Opt firme din domeniul serviciilor profită de incubatorul de afaceri realizat de Consiliul Județean Bihor prin fonduri Phare CBC. Șase lcouri mai sunt goale.
„Pentru mine a fost un ajutor nesperat incubatorul ăsta. Am aflat întâmplător de el”, povestește Felicia Negruț, care are aici biroul de contabilitate. Este mulțumită de condițiile oferite, dar și de poziția lui pe harta orașului. „E aproape în zona centrală. Cel mai mare vantaj pentru mine, la început de drum, este însă chiria mică și faptul că am telefon și internet asigurate”, spune ea. E conștientă că nu ar putea închiria un spațiu în oraș, chiriile fiind mari. „Ideal ar fi să îmi pot cumpăra un spațiu, dar la cum merg acum firmele la care le țin contabilitatea, nu am prea mari șanse”, spune Felicia Negruț. Ea speră să își poată prelungi contractual de închiriere la incubatorul de afaceri.
Ajutor binevenit
Sanda Keri lucrează la o firmă de construcții cu sediul în incubator. „A fost un ajutor foarte binevenit pentru noi, pentru că suntem o firmă nouă. Biroul are mobilier, telefon și internet, tot ce avem nevoie pentru partea de administrare”, explică tânăra. Ea consider un avantaj și aspectul exterior al clădirii. A constatat că a avut effect bun asupra clienților și furnizorilor. „Sperăm să putem prelungi contractual de închiriere până când ne redresăm după criza asta economic”, spune Sanda Keri.
Condiții de incubator
Incubatorul poate găzdui 14 firme, oferindu-le un birou dotat cu calculator, telefon și fax. Firmele plătesc o chirie de 4 euro pe metro pătrat pe lună, la care se adaugă utilitățile, spune Adrian Mateaș, administratorul incubatorului. Firmele ce urmează să fie incubate sunt selectate de o comisie a ConsiliuluiJudețean. Cele din prima serie sunt din domeniul serviciilor