Semnele trecerii timpului sunt şi mai evidente în zona decolteului şi bustului. Specialiştii esteticieni spun că niciodată nu este prea devreme pentru a începe îngrijirea acestor zone. Un tratament cosmetic complet pentru bust şi decolteu presupune următoarele etape: demachierea şi tonifierea, gomajul, pentru eliminarea celulelor moarte şi, abia apoi, hrănirea şi hidratarea cu măşti şi cu creme. Foarte importantă este modalitatea de aplicare.
În zona gâtului, crema se întinde cu mişcări ascendente, contra gravitaţiei, iar pe decolteu se recomandă un masaj blând cu mişcări largi, circulare, ce pornesc dinspre stern spre exterior.
Măştile, o soluţie rapidă
Diferenţa între tratamentele cosmetice e dată, în mare parte, de caracteristicile măştii alese pentru aplicarea pe decolteu. Pentru rezultate cât mai bune se folosesc produse specifice tipului de ten gras, mixt sau uscat. Dacă pielea este obosită şi îmbătrânită, pentru un efect de întinerire este nevoie de un produs hidratant şi hrănitor.
Când tenul este gras şi se doreşte luminozitate, este necesară o mască abrazivă, care să cureţe. În plus, tenul gras, necesită măşti care să absoarbă excesul de sebum. Eficiente sunt cele pe bază de argilă şi de cărbune, care au o formulă completată cu agenţi de hidratare. Pentru tenul uscat trebuie folosite măşti emoliente, cu extracte de ulei din fructe, măsline sau din muguri. Ele au efect de relaxare şi de calmare.
Dermatologii spun că măştile vin ca un adjuvant cu efecte pe termen scurt, la fel ca şi tratamentele cosmetice şi că efectul acestora trebuie întreţinut prin folosirea zilnică a unei creme hrănitoare.
Cremele trebuie folosite zilnic
Pielea din zona gâtului este la fel de sensibilă şi de solicitată ca şi tenul. De aceea, este recomandat ca îngrijirea pielii de pe acest