La 16 ani, Andreea este o pasionată a sporturilor, chit că o accidentare suferită (tot la sport) ar ţine-o departe de antrenamente şi competiţii. Din clasa întâi, Andreea a practicat arte marţiale - karate şi kyokushin. În clasa a X-a a făcut mutarea la volei, unde a fost selectată rapid în lotul de junioare de la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 Constanţa. Un antrenament nereuşit a pus însă capăt posibilei cariere de sportiv de performanţă: diagnostic - fisură de menisc şi ligamente încrucişate.
„Vreau să fac sport din nou“
Doctorii i-au interzis să mai practice vreun sport. După şapte luni de recuperări, Andreea şi-a luat inima în dinţi şi a deschis discuţia acasă. „Vreau să fac sport din nou“, a spus ea hotărâtă în consiliul de familie.
Părinţii s-au privit zâmbind în sinea lor. Ştiau că Andreea are o fire voluntară şi dacă şi-a pus ceva în cap, va duce la bun sfârşit. Cum nu aveau încotro, i-au propus o soluţie care să nu-i forţeze sănătatea. Din cele trei variante găsite de părinţi - tir, şah, iahting, Andreea a ales iahtingul.
Condiţii: faci sport dacă înveţi bine
Profesorul de iahting Dumitru Micu a cântărit-o sever din ochi. I-a pus două condiţii: să fie în primii cinci din clasă şi să-i prezinte periodic carnetul de note. „La două absenţe nemotivate plăteşti amendă, iar la cinci - afară!“, i-a pus antrenorul în vedere.
În ultima zi de şcoală, Andreea s-a înhămat la muncă. A devenit coechipiera Florentinei Şerban, elevă de aceeaşi vârstă de la Liceul Sportiv, care făcea de trei luni iahting. La o săptămână au mers deja la Regata Briz din Varna - Bulgaria, unde s-au clasat pe locul patru, concurând cu băieţii, care - cavaleri fiind - le-au făcut şicane în timpul competiţiei, să le scoată din cursă: le-au blocat startul, le-au luat vântul şi le-au blocat pe lateral. Dar tentative