Vinete cu parmezan
Ingrediente: o vanata mare, 6 linguri ulei de masline, sare, piper proaspat macinat, 2 linguri otet, un catel de usturoi, o rosie, un varf de cutit de zahar, parmezan (50 g).
Mod de preparare: Se spala vanata si se taie felii. Se pune uleiul sa se-ncinga si se prajesc, pe rand, pe ambele parti, pana ce devin maronii. Se sareaza si se pipereaza. Se amesteca bine otetul, usturoiul tocat si rosia taiata cubulete. Se adauga sare, piper si zahar si se toarna peste feliile de vanata. Se lasa sa se patrunda cel putin o ora si se servesc presarate cu parmezan (cascaval) ras.
Tulpini de telina cu sardele
Ingrediente: 6 tulpini de telina, sare, o lingura de stafide, 2 fileuri de sardele, 3 linguri zeama de lamaie, 3 linguri ulei de floarea-soarelui, piper macinat, o legatura de busuioc.
Mod de preparare: Se spala tulpinile de telina si se taie bucati. Se baga un minut in apa sarata clocotita, se scurg si se clatesc cu apa rece. Stafidele se vara sub un jet de apa fierbinte. Sardelele se clatesc si se taie fasii. Se amesteca zeama de lamaie, uleiul si stafidele, se gusta de sare si piper si se toarna impreuna cu fasiile de sardele peste telina. Se lasa sa se patrunda cel putin o ora.
Piept de pui cu legume
Ingrediente (pentru 4 persoane): 550 g piept de pui (3 bucati), 300 g ciuperci, 400 g morcovi, o tulpina de praz (300 g), 1-2 linguri unt topit, zeama de la 1/2 lamaie, un pahar de smantana, o legatura de patrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: Pieptul de pui se taie fasii si se pune la prajit in untul incins. Se adauga legumele spalate, curatate si taiate bucatele, zeama de lamaie si smantana si se lasa sa fiarba 10 minute. Se sareaza, se pipereaza si se presara patrunjel tocat marunt. Ca garnitura, se servesc cartofi fierti.
File de cod cu fasole verde