Alimentaţia pe timp de caniculă trebuie să ajute organismul să se adapteze mai uşor la temperaturile de vară, spun specialiştii. Iar cea mai bună soluţie este evitarea alimentelor grase şi creşterea consumului de fructe şi de legume. Organismul are nevoie de proteine şi de carbohidraţi, pentru a funcţiona normal, însă de grăsimile de origine animală se poate lipsi fără probleme pe timp de vară.
De asemenea, alimentele care se regăsesc în meniu în anotimpul cald trebuie consumate cu moderaţie, pentru că, în caz contrar, corpul îşi consumă inutil energia pentru a le procesa. În plus, din cauza temperaturilor ridicate corpul pierde foarte multe lichide şi, astfel, în scurt timp, se poate ajunge la deshidratare şi la o stare de oboseală cronică.
Bine de ştiut
1 Foloseşte la gătit doar grăsimi vegetale, excluzându-le pe cele animale. În salate, uleiurile asigură o mai bună asimilare a vitaminelor.
2 Dacă mănânci ouă, asigură-te că sunt foarte proaspete. Le poţi verifica, punându-le într-un recipient cu apă: dacă ouăle se duc la fundul vasului înseamnă că sunt proaspete, iar dacă plutesc este indicat să le arunci.
3 Spală-te pe mâini după ce prepari carnea, deoarece 50 la sută din toxiinfecţii apar din această cauză.
4 Transportă peştele proaspăt cumpărat de la magazin într-o sacoşă termoizolantă, deoarece se alterează foarte repede.
Recomandare
Desertul ideal pe timp de vară constă într-o felie de pepene.
Atenţie, şi sucurile naturale îngraşă!
Pe timpul verii este bine să mâncăm în fiecare zi fructe şi legume, fie că le consumăm sub formă de suc, fie ca atare. Dacă alegem sucurile naturale este bine să ştim că prin stoarcere multe dintre ele nu păstrează şi pulpa fructelor, bogată în vitamine şi în fibre.
În plus, există chiar ri