Locurile de cazare în campusul universitar craiovean sunt insuficiente în acest an, neacoperind numărul solicitărilor. Deşi înscrierile pentru cazare în anul universitar 2009-2010 se desfăşoară până pe 10 august 2009, vineri, cererile au depăşit cu aproximativ 150 numărul de locuri. Campusul universitar este format din zece cămine studenţeşti, care oferă 3.000 de locuri de cazare. „Dacă la ultima vizită a ministrului educaţiei, cercetării şi inovării la Craiova ni s-a promis că vom primi bani pentru investiţii şi pentru reabilitarea Căminului nr. 9, de la Facultatea de Mecanică, imobil care de un an aşteaptă să fie renovat, acum realizăm că speranţele noastre au fost deşarte. Drept urmare, în toamnă există riscul ca studenţii care doresc un loc în căminele Universităţii din Craiova să nu poată beneficia de acesta. Până în prezent nu a fost aprobată încă fila de plan pentru reabilitarea acestui cămin“, a spus Claudiu Neagoe, preşedintele Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti (COS).
Căminul nr. 9 dispune de 410 locuri, iar dacă ar fi fost modernizat la standarde europene, ar fi pus la dispoziţia tinerilor 135 de locuri de cazare. Pe uşile de la intrare atârnă însă un lacăt, iar în hol se pot vedea caloriferele aruncate şi tocăria smulsă din zid.
Studenţii de la buget care vor prinde un loc în cămine vor scoate din buzunar pentru cazare 130 de lei pe lună, cei de la taxă - 180 de lei, iar copiii cadrelor didactice care urmează cursurile facultăţilor craiovene - 80 de lei. La patru dintre căminele modernizate, studenţii trebuie să mai plătească, pe lângă cazare, şi utilităţile: apa şi energia electrică. Locurile de cazare în campusul universitar craiovean sunt insuficiente în acest an, neacoperind numărul solicitărilor. Deşi înscrierile pentru cazare în anul universitar 2009-2010 se desfăşoară până pe 10 august 2009, vineri, cererile au depăşit cu aproximativ