A trecut de la arta monumentală la teatru. Este directorul Teatrului de păpuşi din Baia Mare încă de la înfiinţarea acestuia, în anul 1995.
În urmă cu câteva sute de ani marele dramaturg englez William Shakespeare spunea că „Lumea întreagă e o scenă, iar oamenii sunt doar actorii”. Întro mare măsură spusele acestuia s-au adeverit în zilele noastre, arta teatrală dezvoltându-se exponenţial în ultimii ani.
Unul dintre oamenii care a ajutat la dezvoltarea artei în Maramureş este şi actualul director al Teatrului de păpuşi din Baia Mare, Aurel Cucu. Încă de la deschiderea acestui teatru, Cucu conduce această instituţie, fiind considerat în rândul artiştilor, şi nu numai, un om de marcă fără de care teatrul băimărean nu era la fel.
A câştigat mai multe premii ca artist plastic
Până în 1995 când acesta a preluat conducerea teatrului de păpuşi, băimăreanul a lucrat ca artist liber profesionist timp de 13 ani, perioadă în care a câştigat mai multe premii internaţionale datorită lucrărilor sale. Cele mai importante distincţii primite de acesta de-a lungul carierei sale au fost „Premiul uniunii artiştilor plastici” de la Moscova, „Marele premiu al artiştilor plastici” câştigat în Ungaria şi premiul colectiv acordat României pentru expoziţia de sculptură mică în bronz de la Riga.
Ba mai mult, acesta are expuse, şi în ziua de azi, mai multe sculpturi importante prin toată România, cum ar fi: sculptura în lemn de la Sighetul Marmaţiei înaltă de cinci metri, o sculptura în oţel sudat lungă de 11 metri de la Brăila iar la Covasna, Aurel Cucu are expusă o lucrare în lemn înaltă de cinci metri. „Până în 1995 când am devenit directorul Teatrului de păpuşi am lucrat în domeniul artei monumentale dar am făcut şi lucrări decorative care se vindeau în Galeriile de artă. Pe lângă acestea am făcut parte şi din echipa de restaurare-ipsosări