Părinţii ai căror copii sunt studenţi la Medicină se tem de o proastă influenţă. Crima din căminul de Medicină din Timişoara i-a făcut pe arădeni să reflecteze asupra modului în care copiii lor îşi desăvârşesc educaţia. Oamenii pun oribila faptă pe seama personalităţii celor doi tineri.
„Din câte am citit despre caz, cred că de vină a fost anturajul celor doi tineri. Copilul meu e student la Medicină, în Arad. Ce să facem acum, să nu mai avem doctori? Nu cred că ce s-a întâmplat la Timişoara are legătură cu şcoala”, a spus arădeanul Florian Anghel.
„Eu cred că medicina se face şi cu sufletul, nu doar pentru bani. Fiica mea îşi vede cu seriozitate de studii, chiar dacă ştie că nu-i va fi uşor să profeseze. E trist că s-a ajuns să vedem aşa ceva, dar trebuie făcută o distincţie”, a afirmat Elena Pavel, o arădeancă.
Şcoala şi medicina au deficienţe
Tonul se schimbă atunci când vine vorba de contextul ce include sistemul de învăţământ şi cel sanitar. Arădenii sunt de părere că ambele au deficienţe, dar le disociază de crima de la Medicină.
„Nivelul învăţământului a scăzut, s-au făcut schimbări, deşi lucrurile mergeau bine. Se va spune că sunt demodat, dar pe vremea mea chiar se făcea şcoală. Dacă acei studenţi au avut timp de alte preocupări în loc să-şi vadă de şcoală, înseamnă că avem o problemă”, a opinat arădeanul Cornel Gherman.
„Eu nu aş asocia profesia de doctor cu crima. E dureros ce s-a întâmplat, dar să nu uităm că sistemul sanitar e la pământ. Nu cred că acei tineri ar fi ajuns vreodată să practice medicina” , a punctat arădeanca Viorica Tănăsie.