Agenţiile matrimoniale din Ploieşti sunt pe cale de dispariţie pentru că cei necăsătoriţi nu le mai solicită aproape deloc serviciile din cauza problemelor sociale şi a lipsei de bani.
În urmă cu un an de zile, agenţiile matrimoniale din Ploieşti erau pe profit, iar Cupidon era zeul lor protector. Femeile singure aveau de unde să-şi aleagă partenerii potriviţi pentru relaţii de lungă durată şi chiar pentru căsătorii, iar bărbaţii îşi găseau fericirea fără probleme în braţele unor doamne pe gustul lor.
Criza economică a făcut însă ca afacerile de acest gen să scârţâie şi chiar să dea faliment. Managerii unor agenţii matrimoniale din municipiu, care încă mai rezistă în faţa problemelor financiare, au o explicaţie pentru declinul firmelor pe care le conduc. Ei spun că ploieştencele singure au lăsat pe ultimul loc dragostea şi se preocupă mai mult de grija zilei de mâine, de copii şi de locul de muncă, dar şi că nici bărbaţii nu mai au timp sau nu mai vor să întâlnească femeia perfectă, fiind mai degrabă îngrijoraţi de faptul că s-ar putea regăsi oricând pe listele cu disponibilizări, ale firmelor unde lucrează.
“Anul trecut o duceam bine, până în lunile de vară când această criză economică ne-a bătut la uşă. Aveam clienţi destui, din Ploieşti şi din străinătate, atât femei cât şi bărbaţi. Le făceam studii de compatibilitate, se întâlneau, se plăceau şi era imposibil ca efortul nostru să nu se finalizeze cu o relaţie ca în poveşti sau cu o căsătorie. Acum totul s-a schimbat”, spune cu regret Cristian G., patronul uneia dintre puţine agenţii matrimoniale care mai fucnţionează în prezent în municipiu.
Telefoanele, o raritate
Când sună un telefon la o agenţie matrimonială este sărbătoare. “Ne bucurăm când ridicăm receptorul iar la celălalt capăt al firului o doamnă sau un domn ne cer ajutorul într-o problemă de suflet. Spun asta