E duminica. Intre doua sarcini de lucru te opresti cateva minute sa citesti un articol si blogurile preferate. E cam singurul tip de relaxare pe care ti-l permiti. Da, esti un om ocupat. Atat de ocupat incat se pare ca, pentru tine, nu mai exista altceva decat munca.
Fara indoiala ca la un moment dat te-ai gandit ca muncesti cam mult. Cu siguranta muncesti mai mult decat iti cere seful si mai mult decat orice coleg. Cum faci diferenta intre viata personala si cea viata profesionala?
In pricipiu, daca ai ajuns in stadiul in care cele doua se confunda, esti pe un drum gresit. Mai precis, intreaba-te daca merita sa iti sacrifici sanatatea, familia si prietenii de dragul carierei.
Iti dai seama ca ceva nu e in regula atunci cand nu poti sa te gandesti la nimic altceva in afara de munca. Un om harnic de regula se duce la munca si isi face treaba gandindu-se ce frumos ar fi sa bea o bere cu prietenii. Obsesia apare atunci cand esti impreuna cu familia sau prietenii si ai vrea sa te intorci la munca, arata ABC.
Cei care lasa jobul sa le controleze viata au probleme serioase in mentinerea relatiilor familiale si amicale. Un studiu realizat la Universitatea din Carolina arata ca divorturile sunt de doua ori mai des intalnite in cazul persoanelor obsedate de cariera. Copiii unor astfel de persoane au sanse mult mai mari sa devina depresivi sau anxiosi, din pricina ca astfel de parinti sunt in genere extrem de exigenti si perfectionisti.
Insa cel mai mare pericol este legat de nivelul de stres pe care o astfel de persoana il suporta. In graba de a rezolva sarcini de serviciu ajung sa nu mai manance, sa nu mai faca sport si sa nu se mai relaxeze.
Cum reusesti sa iesi dintr-o asemenea situatie?
Ca orice dependenta, e destul de greu de eliminat. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa recun