Lucrurile „cu parfum vechi” sunt din nou de actualitate, însă colecţionarii şi-au epuizat sursele de aprovizionare. După ce magazinele de profil din oraş au dispărut, colecţionarii caută noi pieţe ca să-şi poată cultiva pasiunea.
Iaroslav Milic colecţionează instrumente muzicale vechi, dar şi piese pentru deocraţiuni interioare. Acesta a susţinut la Târgul antichităţilor că schimburile sau achiziţionarea obiectelor au rămas amintiri. Totuşi, colecţionarul a mărturisit că va încerca în pieţele din Ungaria.
„Colecţionarii nu mai au de unde să se aprovizioneze. Cine deţine piese de valoare le dă foarte scumpe sau nu le dă deloc. O să încerc în Ungaria că nu se ştie niciodată. Şi la ei e criză şi probabil vor scoate la vânzare obiectele de prisos. Poate, printre ele se află şi piese valoroase“, a declarat Iaroslav Milic.
Expoziţii cu circuit închis
La rândul său Manfred Schneider a susţinut că a găsit cu ajutorul Internetului mai multe piese de colecţie în Germania, însă la preţuri destul de ridicate. „Am căutat pe Internet să-mi mai cumpăr una alta. Am găsit nişte lucruri în Germania, dar preţul nu îmi permite să le cumpăr. Poate o să încerc un schimb şi să plătesc numai diferenţa“, a mărturisit Manfred.
Până când vor găsit noi obiecte, colecţionarii nu ratează nicio expoziţie. Aceştia aduc în faţa publicului tablouri, scrinuri, ceasuri vechi, insigne, monede şi bancnote de colecţie, bijuterii, statuete, casete, vaze, cupe, cărţi, maşini de scris, sticlă de Murano sau patefoane.
„Sunt binevenite şi necesare aceste expoziţii. Sperăm să-i facem pe oameni să-şi redescopere gustul pentru obiectele de artă”, a precizat Emilian Puiu Valea, preşedintele Societăţii de Numismatică Arad.
Ideea a prins atât în rândurile arădenilor, cât şi în cele ale turiştilor străini aflaţi în oraş. „E o