Actorul şi directorul Teatrului Metropolis compară bucuria pe care o oferă un spectacol cu aceea din copilărie, la vederea cadoului de sub brad. În timp ce majoritatea teatrelor îşi închid uşile pe perioada verii, Metropolis, singurul teatru de proiecte din ţară, funcţionează cu „motoarele turate“.
Trei premiere fac parte din „stagiunea de vară“ a instituţiei. După „Doctori femei şi alte întâmplări“ şi „Mincinoasa“, urmează, în luna august, premiera spectacolului „Fantoma, dragostea mea“. Cei care vor să iasă din amorţeala toridă a Bucureştiului găsesc un repertoriu bogat la Metropolis.
Metropolis scoate trei premiere în perioada verii. Acest lucru în sine este o premieră!
Cred că oamenii care rămân în Bucureşti sunt dornici de teatru, mai ales în perioada aceasta când activitatea teatrală este aproape moartă.
Aceste trei comedii pregătesc arsenalul greu din toamnă, când vom veni cu alte premiere. De fapt, toate teatrele bucureştene vor juca în aer liber, în câteva parcuri din Bucureşti, câte un spectacol în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Este o iniţiativă extraordinară a comisiei de cultură a primăriei, prin preşedintele ei, Mihai Voicu.
Publicul care vine la dvs., la teatru, este format preponderent din tineri. Cum îi atrageţi?
Este adevărat, vin foarte mulţi tineri la spectacolele noastre. Repertoriul, în afara unor texte contemporane foarte valoroase care au fost premiate, a reluat unele clasice. Am vrut să facem mai accesibilă tinerilor, într-o nouă viziune, povestea lui Hamlet. Am dorit să ne adresăm exclusiv oamenilor tineri sufleteşte care au nevoie de poveşti. Spectacolele noastre au în prim-plan povestea şi actorii.
Actorii cărora le vezi lacrima netrucată, pentru că intimitatea sălii permite acest lucru. Am vrut să sprijinim tinerii act