Mircea Bălşoianu este singurul coşar cu studii de specialitate în hornărit absolvite în Italia. Şi-a transformat pasiunea într-o afacere de succes şi adună învăţăcei din toată ţara. Citiţi şi: Coşarul de tip nou: infraroşu, laptop şi aparat foto
Când e timpul să se îmbarce în maşina lui de Mureş şi să pornească spre o nouă comandă, are multe de încărcat: aparatul pentru inspecţia foto-video, căşti, mănuşi, tijele din fibre de sticlă, zeci de perii de diverse culori şi dimensiuni, folii din plastic şi alte ustensile al căror secret de întrebuinţare îl ştie doar el.
După ce procesul de organizare a deplasării se apropie de final, Mircea Bălşoianu pare un astronaut lângă nava spaţială, care urmează să se lanseze în cosmos. Puţini ar şti să spună unde se duce de fapt acest om şi cu ce se ocupă, deoarece costumaţia sa poate părea ciudată pentru necunoscători – o salopetă albastră, o cască parcă de pompier, un aparat metalic, lunguieţ, ciudat într-o mână, iar în cealaltă un aparat foto digital.
Desluşirea răspunsului la ghicitoare este următoarea: Mircea Bălşoianu este hornar. Însă unul mai deosebit: are studii de specialitate în domeniul hornăritului la Treviso, Padova şi Verona, în Italia. După ce a absolvit, s-a întors în ţară şi a înfiinţat prima Asociaţie a Hornarilor, Constructorilor de Coşuri de fum şi şeminee. După ce şi-a aşezat şi propria afacere pe roate, o firmă în cadrul căreia prestează servicii de hornărit, continuă să înregistreze premiere: soţia lui este singura femeie hornar din ţară, iar Bălşoianu este coşarul care curăţă hornul Guvernului.
„Nu interesa pe nimeni domeniul acesta“
„Am un vis şi vreau să mi-l îndeplinesc.“ Aşa şi-a spus Bălşoianu cu câţiva ani în urmă, când şansele ca totul să devină realitate păreau destul de firave. Cine să îl ia în serios când spunea în stânga şi î