Criza din domeniul imobiliar poate fi văzută şi ca o oportunitate pentru cei care vor să-şi completeze portofoliul imobiliar, şansă ce apare o dată la 20 de ani. Află din numărul 11 al revistei „Forbes România“, ce apare la chioşcuri astăzi, 10 august, cum mai poţi să faci bani din proprietăţi imobiliare. Dacă ai bani lichizi, este momentul perfect pentru a cumpăra locuinţe pe care poţi să le închiriezi. Preţurile de achiziţie ale apartamentelor au scăzut consistent (cu circa 40-60%) faţă de anul trecut, în timp ce valoarea chiriilor a fost mai puţin afectată de criza financiară (scăderea a fost de circa 20%).
Bucureşteanul Adrian Savu, de 38 de ani, s-a decis să achiziţioneze în urmă cu o lună un apartament de două camere într-un ansamblu rezidenţial nou situat în zona de vest a Capitalei.
A plătit pentru acesta aproape 70.000 de euro, preţ care a inclus şi o parte din mobilier. „Iniţial, mi-am băgat banii în bancă, însă, în timp, am tot cheltuit din ei. Anul acesta am hotărât să îi investesc în imobiliare. Cred că rămâne un plasament sigur, indiferent de contextul economic“, spune Savu.
Acum, el vrea să închirieze noua sa proprietate cu 400 de euro pe lună. Iar de clienţi nu duce lipsă. A postat un anunţ pe câteva site-uri specializate, pentru a testa piaţa. Şi deja a fost sunat de câţiva studenţi care îşi caută încă de pe acum o locuinţă.
Fondurile imobiliare, o alternativă
Află din revista „Forbes România“, ce apare la chioşcuri astăzi, 10 august, ce randament anual îi va aduce lui Adrian Savu locuinţa proaspăt achiziţionată, dar şi care sunt profiturile anuale rezultate din închirierea apartamentelor vechi din marile oraşe din ţară.
Evident, închirierea unui apartament este un lucru facil la prima vedere. Însă, de multe ori relaţia cu chiraşul poate aduce multe bătăi de cap pro