Conform unei analize realizată de BitDefender, producătorul autohton de soluţii de securitate, ameninţările de phishing au crescut cu 20% în primele 6 luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Phishingul este o metoda ilegală de a intra în posesia datelor personale şi a informaţiilor financiare în vederea obţinerii de beneficii necuvenite. Cele mai abuzate identităţi comerciale, în România, aparţin domeniului financiar şi acestea sunt �
Conform unei analize realizată de BitDefender, producătorul autohton de soluţii de securitate, ameninţările de phishing au crescut cu 20% în primele 6 luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Phishingul este o metoda ilegală de a intra în posesia datelor personale şi a informaţiilor financiare în vederea obţinerii de beneficii necuvenite.
Cele mai abuzate identităţi comerciale, în România, aparţin domeniului financiar şi acestea sunt în principal bănci şi instituţii de transfer bancar. În ţara noastră, primele cinci bănci ale căror identităţi sunt folosite de infractorii cibernetici în campanii de phishing sunt Raiffeisen Bank (86%), Bancpost (7%), Banca Transilvania (4%), BRD (2%) şi Romcard (1%).
„În contextul economic actual, acţiunile de spam şi phishing au luat amploare. Pentru infractorii cibernetici, situaţia economică, dar şi panica şi stresul oamenilor cauzate de condiţiile actuale sunt oportunităţi ideale de a obţine acces la informaţii confidenţiale. Acum, mai mult ca niciodată, utilizatorii trebuie să fie extrem de atenţi la managementul informaţiilor financiare şi personale pe Internet”, a declarat Vlad Vâlceanu, şeful Laboratorului Antispam BitDefender.
Cei care folosesc serviciile de e-banking sunt sfătuiţi să nu furnizeze date confidenţiale prin intermediul unor pagini HTML anexate, chiar dacă, aparent, par a proveni de la banca la c