Lucrările de modernizare a Aeroportului Internaţional Craiova au început astăzi şi trebuie finalizate în 12 luni. Valoarea investiţiei se ridică la două milioane de euro. Sursa: Gabriela Zanfir Pe toată perioada lucrărilor, aeroportul va funcţiona, iar constructorii trebuie să găsească soluţii pentru nu afecta călătorii. Proiectul presupune extinderea clădirii aeroportului cu 1.200 de metri pătraţi, care vor căpăta diverse funcţiuni, cum ar fi spaţii destinate agenţiilor de turism, agenţiilor de transport aerian sau spaţii de alimentaţie publică. A
eroportul se va dezvolta pe structura corpului de sosiri şi a corpului de plecări, care vor fi legate de o pasarelă pentru pietoni. Partea din faţă a aerportului va fi şi ea amenajată, în plan făcându-şi loc inclusiv o fântână arteziană.
„Aici avem un conglomerat de construcţii cu finisaje diferite, din perioade diferite, care nu au un aer unitar. Există inclusiv lacune în privinţa funcţionalităţii, lipsind spaţiile destinate agenţiilor aeriane, agenţiilor de turism sau altor operatori economici care se găsesc de regulă în aeroporturi. Sunt probleme şi dacă ar trebui să vină un autocar să aştepte un grup mai mare de pasageri, pentru că nu ar prea avea unde să parcheze. Proiectul cuprinde toate aceste aspecte”, a declarat arhitectul Emilian Ştefârţă, cel care a proiectat noul aeroport.
Proiectul său este simplu, lucrurile fiind complicate însă de faptul că aeroportul nu va fi închis. „Este un pariu la care constructorii trebuie să răspundă. Sunt convins că lucrările vor merge fluent”, a mai spus arhitectul. Fără sprijin de la Ministerul Transporturilor
În ciuda crizei, fluxul de călători a crescut constant, de la lună la lună, conform datelor furnizate de managerul aeroportului, Mircea Dumitru.
„În martie aveam 1088 de călători, în iunie 1370 şi în iulie 173