Primăria municipiului Slatina testează zilele acestea un sistem video performant de supraveghere. Cu suma de 5,2 milioane de lei au fost cumpărate 150 de camere video de ultimă generaţie, plus alte echipamente adiacente precum monitoare şi sisteme electronice pentru un dispecerat. Sursa: Mugurel Manea Din numărul total de camere video au fost montate 30 de terminale, restul urmând a fi instalate şi puse în funcţiune până la finele anului.
Cele 30 de camere video au fost montate în zonele aglomerate ale oraşului, respectiv în preajma intersecţiilor, a staţiilor de autobuz, în cele două părculeţe modernizate din oraş şi unele sedii de instituţii publice. Motivaţia autorităţilor de a derula investiţia a fost determinată de actele repetate de vandalism din oraş, care au prejudiciat bugetul local, dar şi aspectul estetic al urbei.
„Toate camerele video incluse în această amplă investiţie sunt de ultimă oră şi sunt dotate cu sistem audio, vizionare infraroşu, se pot mişca la 360 de grade şi au un zoom puternic, putând capta imagini până la 300 de metri distanţă. Imaginile captate de terminalele video vor transmise prin fibră optică la un dispecerat, de unde echipa de monitorizare va trimite forţelor de ordine informaţii dacă au loc evenimente ce ţin de competenţa lor”, a afirmat city-managerul Primăriei Slatina, Minel Prina. Păreri împărţite
Slătinenii au păreri împărţite despre cea mai nouă investiţie din oraş. În vreme ce unii sunt de acord şi speră că noul sistem video de supraveghere va tempera comiterea de infracţiuni pe străzile oraşului, alţii o consideră drept un mod de a limita libertatea de exprimare.
Elena Duţulescu apreciază noua investiţie ca fiind o încălcare a libertăţii individuale.
„Nu ştiu dacă era chiar aşa necesară investiţia asta pe timp de criză. În alte oraşe mari sau unde au fost atentate,