Prefectul judeţului Botoşani, dl. Cristian ROMAN, a declarat într-o conferinţă de presă că e posibil ca în luna octombrie magistrala de gaz să ajungă la Botoşani.
"In luna iunie, pentru finalizarea tronsonului Hârlău-Botoşani-Bucecea mai erau de rezolvat în jur de trei kilometri. La Hârlău, CFR cerea o sumă exorbitantă pentru subtraversarea unei linii ferate. La fel erau probleme şi cu Romsilva, a fost respinsă documentaţia pentru scoaterea din circuitul silvic a unei suprafeţe de pădure pe raza a două comune, pe aproximativ 1,5 kilometri", a declarat Cristian Roman, prefectul judeţului Botoşani. În legătură cu cetăţeanul din Curteşti care blocase cu ceva timp în urmă cu maşina personală accesul constructorilor, s-a intervenit în forţă. "Constructorii au îndepărtat autovehiculul cu o macara, in zorii unei zile. Asta e, scopul scuză mijloacele. Probabil se vor intâlni în instanţă şi se ajunge la acelaşi efect, se va despăgubi la justa valoare. Dacă nu se rezolvau aceste probleme, Botoşaniul risca să rămână fără gaz de tot la iarnă, pentru că şi conducta veche intră în reabilitare. La începutul lunii octombrie vor începe probele de presiune. De data acesta nu e vrăjeală şi nu e campanie electorală, iar dacă totul funcţioneaza bine, la sfârşitul lunii octombrie vom da drumul la gaz", a precizat prefectul Cristian ROMAN .
Autori: N.BACIU
Prefectul judeţului Botoşani, dl. Cristian ROMAN, a declarat într-o conferinţă de presă că e posibil ca în luna octombrie magistrala de gaz să ajungă la Botoşani.
"In luna iunie, pentru finalizarea tronsonului Hârlău-Botoşani-Bucecea mai erau de rezolvat în jur de trei kilometri. La Hârlău, CFR cerea o sumă exorbitantă pentru subtraversarea unei linii ferate. La fel erau probleme şi cu Romsilva, a fost respinsă documentaţia pentru scoaterea din circuitul silvic a unei supraf