Ministrul educaţiei a dat verdictul în cazul universităţii cu centre ilegale: desfiinţăm învăţământul la distanţă, la nevoie „lichidăm” USH. Diplomele de licenţă scapă nepătate. Sursa: Foto: Codrin Prisecaru
Absolvenţii de specializări neacreditate marca „Spiru Haret” pot dormi liniştiţi: diplomele lor sunt valabile, chiar dacă centrele în care au studiat nu au fost niciodată în legalitate. Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, a prezentat, sâmbătă, în şedinţa extraordinară de la guvern, raportul în cazul Universităţii „Spiru Haret” (USH).
Verdictul: desfiinţarea centrelor cu învăţământ la distanţă din ţară, interzicerea activităţii în cele nouă centre de peste hotare, invalidarea Cartei universitare şi a titlurilor de conferenţiar şi profesor conferite de instituţia condusă de rectorul Aurelian Bondrea, el însuşi nerecunoscut oficial de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI).
Replica USH nu a întârziat să apară, ieri, pe acelaşi ton zeflemitor: noi ne vedem de treabă, admiterea continuă, concluziile raportului sunt nelegale.
Andronescu: nu i-am putut separa pe legali de ilegali
Aşadar, la o lună de la izbucnirea scandalului naţional „Spiru Haret”, concluziile raportului final, venit ca urmare a unui amplu control la universitatea particulară, nu conţin niciun cuvânt despre anularea diplomelor obţinute de mii de români după absolvirea unor specializări neacreditate.
Ministrul Andronescu se jură că asta n-are nicio legătură cu recomandările de grijă pentru „absolvenţii de bună-credinţă şi pentru familiile lor”, venite pe linie de partid, prin intermediului lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie sau Marian Oprişan.
„Sunt doar maliţioase comentariile de genul acesta. Dacă i-am fi putut separa pe studenţii de la zi de cei care au făcut studii la distanţă sau la frec