Au bătut palma la patru dimineaţa, după ce lipsa de transparenţă şi fluctuaţia de manageri de la Ozone i-au făcut pe managerii LaborMed să se răzgândească de două ori. Portofoliul de medicamente achiziţionat, recent, de la Ozone Laboratories va transforma producătorul local LaborMed Pharma Group într-un jucător regional. Dezvoltarea companiei, al cărei acţionariat este controlat de fondul de investiţii Advent International, implică şi alte achiziţii viitoare, acesta fiind
Au bătut palma la patru dimineaţa, după ce lipsa de transparenţă şi fluctuaţia de manageri de la Ozone i-au făcut pe managerii LaborMed să se răzgândească de două ori.
Portofoliul de medicamente achiziţionat, recent, de la Ozone Laboratories va transforma producătorul local LaborMed Pharma Group într-un jucător regional. Dezvoltarea companiei, al cărei acţionariat este controlat de fondul de investiţii Advent International, implică şi alte achiziţii viitoare, acesta fiind „momentul potrivit să cumperi“, după cum spune Stephen Stead, directorul general al LaborMed Pharma Group.
„Sunt pe piaţa locală câteva companii mici de care vrem să ne interesăm mai îndeaproape, care ar putea avea o contribuţie la dezvoltarea companiei. Sunt oportunităţi şi în Polonia, care este cea mai mare piaţă din regiune, dar şi în ţările din fosta Iugoslavie, care sunt în urmă din punctul de vedere al dezvoltării pieţei farmaceutice“, arată el. Şi, pentru un manager care în ultimii cinci ani a fost implicat în şase-şapte tranzacţii pe piaţa farmaceutică, printre care Terapia - Ranbaxy şi Polpharma - Gedeon Richter, exerciţiul este binevenit.
Lipsa transparenţei, o problemă reală
Însă, între toate acestea, achiziţia Ozone va rămâne una aparte. Şi asta pentru că, deşi la început s-a dorit achiziţia întregului grup de companii, în final s-a bătut palma numai pentru portofoliul de circa 400 de med