Direcţia Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Argeş a anuntat, marţi, că hotelul Piscul Negru a fost închis până când se vor afla cauzele care au dus la îmbolnăvirea a zece turişti, dintre care şase copii, toţi diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, informează corespondentul NewsIn.
Unitatea respectivă a fost sigilată încă de luni seara şi au fost recoltate probe din toate produsele pe care turiştii le-au servit la micul dejun de luni dimineaţa.
Directorul DSVSA Argeş, dr. Ionel Vişinescu, a spus că procedura de examinare a probelor recoltate din alimente dureaza aproximativ o săptămână.
"Unitatea a fost sigilata imediat după incident.Până în momentul de faţă nu am reuşit să stabilim cauza apariţiei toxiinfecţiei alimentare. În unitate s-au găsit produse alimentare provenite de la unităţi autorizate, supermarketuri sau producători. Probele sunt în laboratorul sanitar-veterinar şi urmează procedura de examinare. În decurs de 5-7 zile s-ar putea să avem primele rezultate", a declarat, marţi, Ionel Visinescu.
Directorul DSVSA Arges a mai precizat că în momentul de faţă hotelul Piscul Negru are ordonanţa de închidere şi nu va mai funcţiona decât după ce se vor stabili cauzele toxiinfecţiei. "În acest moment hotelul are ordonanţă de închidere. Nu va mai funcţiona până nu se vor stabili cauzele acestei toxiinfecţii", a mai spus Ionel Visinescu.
Autorităţile sanitar-veterinare nu au exclus nici ipoteza ca unul dintre bucătarii hotelului să fie responsabil de îmbolnăvirea celor 10 persoane. În prezent, toţi cei zece turişti sunt stabilizaţi, dar se afla încă sub supraveghere medicală. În paralel are loc şi o anchetă a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş