Studenţii vor putea susţine „testul” de diplomă la o universitate cu specializarea respectivă acreditată. Absolvenţii rămân cu diplomele. Sursa: LibertateaSursa: Vlad Stănescu
1 /.
Desfiinţarea centrelor de învăţământ la distanţă, anularea titlurilor universitare dobândite ilegal sau realizarea unei evaluări instituţionale. Acestea sunt propunerile făcute de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) pentru intrarea în legalitate a Universităţii „Spiru Haret” (USH), care vor face mâine obiectul unui act normativ ce va fi promovat în guvern.
Între timp însă, situaţia studenţilor se complică. Una dintre măsurile propuse de MECI, care îi dă peste cap pe studenţi şi a absolvenţi, este interdicţia de a mai organiza examen de licenţă în cadrul USH în următorii trei ani, adică atât cât durează monitorizarea ministerului. Astfel, cei 56.000 de absolvenţi din 2009, precum şi actualii studenţi vor trebui să-şi susţină licenţa în alte universităţi.
Alba-neagra cu listele
Tinerii care urmează cursurile unei facultăţi de la „Spiru Haret” trebuie să afle pe cont propriu dacă specializarea pe care o urmează e autorizată/acreditată. MECI şi USH au afişat liste cu specializările acreditate/autorizate. Acestea însă nu coincid şi nu fac de cât să-i bulverseze pe studenţi. Astfel, în documentul de pe site-ul MECI (www.edu.ro) se specifică şi formele de învăţământ acreditate (zi, ID, FR), în timp ce, prin actul făcut public de „Spiru Haret” (www.spiruharet.ro), studenţii sunt minţiţi în continuare, deoarece acesta arată că toate formele de învăţământ sunt legale.
Astfel, şi în al doisprezecelea ceas, mai-marii USH refuză să le spună studenţilor şi absolvenţilor care este situaţia reală a studiilor urmate, mulţumindu-se să răspundă atacurilor ministerului, continuând nestingheriţi admiterea şi obligându-i şi pe