Ministrul Tineretului, Sorina Plăcintă, a declarat, marţi, că ar trebui realizat un program de educare pentru copiii care merg în tabere, pentru ca aceştia să conştientizeze pericolele, dar şi pentru profesorii care îi însoţesc, astfel încât să fie evitate tragedii de genul celei de la Eforie Sud.
"Când aducem tineri care vin dintr-un mediu economico-social nu neapărat precar, dar care nu are toate aceste facilităţi, adică un ştrand, râuri, o apă mai mare, trebuie să le facem şi o educaţie pro-activă şi se vede că nu numai lor, ci şi însoţitorilor. Însoţitorii nu ne aparţin, dar asta nu înseamnă că noi nu trebuie să fim atenţi şi să instituim un program de educare sau un program de înţelegere a mediului unde se duc pentru a nu mai avea asemenea incidente”, a declarat, într-o conferinţă de presă la Constanţa, ministrul Tineretului şi Sportului.
Ea susţine că în general adolescenţii sunt mai greu de strunit de către însoţitori decât copiii cu vârste mai mici, dar că ar trebui ca acestora să le fie prezentate pericolele la care se expun.
"Atunci când iei nişte copii, nişte tineri, nişte adolescenţi e greu să-i ţii în mână, e greu să-i faci să înţeleagă că pericolele sunt la tot pasul. Copiii sunt mai uşor de gestionat, iar adolescenţii mai greu şi trebuie să găsim metodele potrivite de a-i conştientiza pe aceşti adolescenţi”, a mai spus ministrul.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, prezent la conferinţa de presă, a declarat că o soluţie pentru ca tragedii de genul celei de la Eforie să nu se mai repete este să fie amplasate garduri pentru ca oamenii să nu mai poată pătrunde pe plajele neamenajate sau să se scalde în zonele unde nu sunt salvamari.
"Mă gândesc să punem plase, garduri, acolo unde nu sunt salvamari”, a explicat Nicuşor Constantinescu.
În cadrul întâlnirii dintre Sorin Plăcin