Perioada de criză este considerată momentul oportun pentru a face investiţii pe Bursă, deoarece piaţa este în scădere. Astfel, poţi cumpăra ieftin, pentru a vinde mai scump, când piaţa va creşte din nou.
Cei care au ceva bani puşi deoparte pot investi în depozite bancare, pensii, asigurări sau pot juca pe Bursă. Fiecare dintre aceste instrumente financiare are avantaje şi dezavantaje, însă piaţa de capital poate satisface atât apetitul pentru risc, cât şi cel pentru câştiguri mai mari ale investitorilor, spun brokerii.
Cine nu are experienţă pe piaţa de capital, are nevoie de sfaturile unui broker. De aceea, câştigul viitor depinde de alegerea unei societăţi de brokeraj care se bucură de o bună reputaţie şi care a generat câştiguri bune clienţilor săi.
“Avantajele pe care le aduce solicitarea serviciilor unui broker sunt mari pentru investitorii care nu stăpânesc foarte bine regulile care stau la baza deciziei de a investiti pe piaţa de capital. Practic, investitorul apelează la broker pentru a economisi timp, bani si nervi”, a explicat pentru evz.ro Roxana Lupaşcu, directorul KD Fond de Pensii.
Un broker bun este un broker experimentat, conchide Roxana Lupaşcu.
Atunci când alege un broker, clientul trebuie să ţină cont de gama de servicii oferite de compania respectivă, este de părere Răzvan Paşol, directorul general al SSIF Intercapital Invest. Mai mult decât atât, investitorul novice trebuie să aibă în vedere şi calitatea şi eficienţa rapoartelor de analiză, a opiniilor şi recomandărilor publicate de analiştii şi brokerii firmei, precum şi de calitatea şi eficienţa sistemelor puse la dispoziţie clienţilor săi, cum sunt platformele de tranzacţionare sau sistemele de analiză.
Inovaţia, criteriu selecţie
Alte aspecte importante le constituie reputaţia auditorilor, nivelul capita