Dacă în anii trecuţi, purtatul pistolului la brâu era în mare vogă printre sibieni, aceştia se gândesc acum de două ori înainte de a-şi achiziţiona o armă. Mai puţin de 20 de persoane şi-au achiziţionat anul acesta o armă de la magazinul de specialitate din oraş. Reprezentanţii singurului magazin de arme din Sibiu spun că interesul sibienilor pentru achiziţionarea unei arme a scăzut considerabil, numărul celor care îşi cumpără pistoale sau arme de vânătoare fiind cu aproape 90% mai mic faţă de anul trecut. “Dacă în 2008 am vândut peste 150 de arme, anul aceasta afacerea a mers foarte prost, nu am reuşit să vindem nici 15 arme până la momentul de faţă. Criza economică se vede, deci, şi la noi. Noroc că avem şi produse pentru pescuit, care se vând totuşi mai bine”, ne-a spus Cosmin Floroiu, vânzător la magazin.
Astfel, pragul magazinului mai este trecut în momentul de faţă doar de curioşi, care vin să vadă armele şi pleacă, sau de pasionaţii de vânătoare, care vin să îşi completeze colecţia.
Pasiune costisitoare
O astfel de persoană este şi Richard Fritsch, un technician dentar care nu ar renunţa la vânătoare şi momentele petrecute în aer liber pentru nimic în lume. “Am acasă trei arme: una pentru tir sportiv, o armă de vânătoare cu alice şi o carabină. Vin la magazin de câte ori am ocazia pentru a-mi cumpăra gloanţe sau pentru a-mi completa colecţia de insigne. Pasiunea pentru vânătoare o am de peste 40 de ani şi am avut parte doar de moment plăcute în toată această perioadă. Îmi place foarte mult să ies în natură, chiar dacă de multe ori nu vânez nimic, pentru că obişnuiesc să elimin doar animalele bătrâne şi slăbite, care trebuie scoase in teren”, ne-a spus Richard Fritsch. Pasiunea omului este însă şi foarte costisitoare, “uşurându-l”, în medie, de 2.000-2.500 de euro pe an, după spusele acestuia. Acesta este şi motivul pentru care pri