Bondrea, un politruc cu origine sănătoasă, fără nicio legătură cu studiile universitare, alta decât Şcoala de Partid Ştefan Gheorghiu.
Vorbeşte şi gesticulează exact ca Ceauşescu: frazare lemnoasă, cu accentele autorităţii de partid; despică aerul cu mâna, ca şi cum, sub ea, pisează fiinţa sau obiectul ce ar fi îndrăznit să i se împotrivească; şi frizura aminteşte de Ceauşescu; ca şi privirea, necruţătoare, învăţată să nimicească orice inamic.
Aşa ni s-a înfăţişat în vara lui 2009 Aurelian Bondrea, rectorul USH, în cele câteva ieşiri la rampă, după ce MEC a decis să vadă ce se întâmplă cu această mult prea lucrativă afacere cu diplome universitare. Fişa de cadre a lui Bondrea, existentă în Arhiva CC a PCR şi prezentată chiar în acest număr de Adrian Cioflâncă ne prezintă un politruc, fără nicio legătură cu studiile universitare, alta decât Şcoala de Partid Ştefan Gheorghiu.
În fine, după 20 de ani, un ministru al Educaţiei calcă muşuroiul şi, indiferent de motivaţie, ministrul Ecaterina Andronescu merită admiraţia şi susţinerea. Concluziile Raportului MEC, rezultat în urma controalelor la USH şi prezentat în urmă cu câteva zile, dă jos poleiala de pe imperiul Bondrea, cerând desfiinţarea centrelor de învăţământ la distanţă, interne şi esterne (apud A. Bondrea), ca şi retragerea dreptului de a organiza licenţa până la finalizarea evaluării de către ARACIS. Pentru intrarea în legalitate, USH va sta sub monitorizare vreme de 3 ani, iar titlurile de conferenţiar şi profesor atribuite abuziv celor 92 de cadre didactice din USH se invalidează, ca şi regulamentul de alegeri pentru conducerea universităţii.
Mai mulţi specialişti în domeniu spun că MEC mai are de săpat în grota de Ali Baba a lui Bondrea, în alte grote private de învăţământ, dar şi în cele publice, înflorite excesiv, după 90, în toată ţara. Pasul făcut de MEC, nu fără strânge