Alţi 100 de angajaţi de la Electroputere Craiova vor pleca acasă până la sfârşitul acestei luni. Ei nu au putut fi disponibilizaţi deoarece sunt în concediu de odihnă sau medical şi nu şi-au primit preavizul de desfacere a contractului de muncă. Mulţi dintre aceştia ştiau că vor figura pe lista neagră a concedierilor forţate şi au încercat în acest fel să amâne termenul desfacerii contractului de muncă. Unii chiar au contestat aceste concedieri în masă şi, în nici un caz, nu s-au înscris benevol pe lista de restructurări. Ei se vor alătura lotului de 400 de angajaţi, care au părăsit compania încă de săptămâna trecută. Astfel, din totalul de 2.500 de angajaţi, câţi mai avea Electroputere, vor fi disponibilizaţi 500. Foştii angajaţi vor primi, în funcţie de vechimea pe care o au, între cinci şi nouă salarii compensatorii. „Banii vor fi plătiţi lunar, şi nu toţi odată, aşa cum se vehiculase“, a precizat Aurel Bojenoiu, liderul Sindicatului Liber Electroputere. Decizia fusese luată de acţionarii societăţii încă din primăvara acestui an, când au aprobat planul de restructurare. Iniţial, conducerea fabricii propusese ca 1.000 de angajaţi să părăsească societatea, dar, după negocieri, numărul disponibilizaţilor a ajuns la jumătate.
Între cei cuprinşi în planul de restructurare se află angajaţii care lucrau în compartimente mai puţin profitabile: maşini electrice rotative, aparataj electric şi locomotive, acestea fiind fabricile companiei care au cele mai puţine comenzi. Nu s-au făcut disponibilizări de la fabrica de Transformatoare.
Aurel Bojenoiu a declarat că mulţi dintre cei disponibilizaţi s-au înscris benevol pe liste, având posibilitatea chiar să se pensioneze, şi că, din lipsă de comenzi, nu ar fi existat altă perspectivă pentru aceste sectoare. Capitalul social al companiei Electroputere este de 33.760.291,3 lei, acoperit de 337.602.913 acţiuni nominative,