În timp ce politicienii se grăbesc să trâmbiţeze „începutul sfârşitului crizei economice”, iar analiştii economici avertizează că nu e încă momentul să ne entuziasmăm, liderii de opinie din zona „verde” spun că suntem, de fapt, într-o criză de timp. Atât recesiunea economică, cât şi criza legată de încălzirea globală, impun luarea unor măsuri urgente. Cele două mari probleme globale se pot rezolva, însă, una pe cealaltă.„O a doua mare
În timp ce politicienii se grăbesc să trâmbiţeze „începutul sfârşitului crizei economice”, iar analiştii economici avertizează că nu e încă momentul să ne entuziasmăm, liderii de opinie din zona „verde” spun că suntem, de fapt, într-o criză de timp. Atât recesiunea economică, cât şi criza legată de încălzirea globală, impun luarea unor măsuri urgente. Cele două mari probleme globale se pot rezolva, însă, una pe cealaltă.
„O a doua mare criză economică a fost evitată datorită intervenţiei guvernamentale la nivel global, dar va dura cel puţin încă 2 ani până vom putea vorbi de o ieşire din criză”, a spus ieri Laureatul Nobel pentru economie Paul Krugman, în cadrul unei conferinţe în Kuala Lumpur, Malaezia. Economistul de la Princeton crede că economia americană de-abia acum atinge punctul critic.
„Eu cred că august va fi luna de trecere”, a completat economistul, care consideră că măsurile guvernamentale nu au consecinţe pe termen lung şi nici nu se reflectă în ratele de şomaj. Asia va avea probabil parte de un progress mai rapid, datorită creşterii explozive a producţiei şi exportului din anii 1997-1998, când piaţa asiatică a avut parte de o „creştere de tip pasărea Phoenix”.
Scădere a şomajului în America
Un semn de creştere economică vine chiar de la cea mai mare piaţă din lume, cea americană, unde noile cifre arată, pentru prima oară în ultimele 15 luni, o scădere a şomajului şi o creştere a