Fructele sunt o sursa sigura de vitamine si minerale. Ele intaresc sistemul imunitar si sunt considerate un adevarat panaceu. Excesele insa pot dauna functionarii normale a organismului si, chiar daca nu pare, fructele au si ele efecte adverse.
Continutul de zahar din ele, precum si excesul caloric pot dauna metabolismului si tocmai de aceea ele vor fi consumate zilnic in cantitati corespunzatoare, informeaza keepthedoctoraway.co.uk.
Specialistii recomanda intre doua si sase fructe zilnic si cel mult sapte legume. In acest fel, organismul isi va lua cantitatea de apa, zahar si vitamine din alimentatie pentru a se intari si revigora.
Mai mult, fructele proaspete sunt recomandate in detrimentul sucului natural pentru ca pulpa fructelor si fibrele legumelor sunt si ele benefice pentru mentinerea sanatatii organismului.
O banana contine de doua ori mai mult zahar si calorii decat un mar. Tocmai de aceea nu sunt recomandate in exces. Fructele si legumele trebuie imbinate armonios la o masa pentru ca toti nutrientii sa fie asimilati eficient.
Zaharul strugurilor este asimilat mai rapid decat cel din cirese, chiar daca este vorba de aceeasi cantitate. Specialistii cred ca fructele in exces pot dauna daca ele devin simple gustari consumate inainte de fiecare masa si intre mese.
Atat legumele cat si fructele fermeneaza, iar o cantitate necorespunzatoare produce balonari si dureri stomacale, precum si un scaun anormal.
Excesul proteic si al zaharului din sange pot afecta nivelul insulinei, echilibrul hormonal si produc o sensibilitate cardiovasculara. Tocmai de aceea, specialistii recomanda consumul rational si combinatiile sanatoase, pe clase de fructe.
Nu sunt recomandate citricele si ciresele la aceeasi masa sau strugurii dupa banane.
Un singur fruct este suficient pe