Citiţi în numărul 11 al revistei Forbes România povestea neamţului care a construit singurul complex turistic din satul transilvănean Cund. De trei ani, Jonas Schäfer, fost patron al unei case de discuri de succes din Germania, atrage personalităţi din toată lumea, la complexul său turistic din judeţul Mureş. Cele 46 de paturi de la complexul turistic Valea Verde Resort sunt ocupate aproape în totalitate, indiferent de sezon, pentru că proprietarul resortului, neamţul Jonas Schäfer, şi-a format o clientelă selectă.
De la CEO-ul Coca Cola Rusia, Tim Leveridge, până la oficiali ai armatei SUA ataşaţi la Bucureşti: Gary Herbert, comandant în US Navy şi Brian Mullin de la US Air, ultimul încheindu-şi misiunea diplomatică în luna iunie, vin în sătucul transilvănean Cund, din judeţul Mureş, pentru a-şi petrece vacanţa izolaţi de aproape tot ce înseamnă civilizaţie.
În general, locul este frecventat de şefi ai companiilor multinaţionale, bancheri, diplomaţi şi manageri din industria muzicală internaţională. Schäfer, în vârstă de 36 de ani, este discret, refuză elegant să-şi desconspire clientela.
De la muzică la turism
În anul 2003, Jonas Schäfer îşi vindea compania Laughing Horse Music, o casă de discuri din Germania, cu care reuşise să obţină succese internaţionale, promovând artişti locali precum Kim Frank, dar şi formaţia Echt. Laughing Horse Music obţinuse deja o mulţime de discuri de aur şi de platină, vânduse peste 10 milioane de albume ale formaţiei Echt, care crease la sfârşitul anilor ‘90 o veritabilă isterie printre adolescenţii din Europa.
Cei 12 ani pe care Schäfer i-a petrecut în studiourile de înregistrări sau căutând talente în Germania şi Marea Britanie nu l-au mulţumit. Aşa încât a decis să-şi vândă afacerea grupului Universal Music pentru mai mult de 10 milioane de euro. „Aveam 30 de