Poliţa de studii poate face diferenţa în cursa pentru alegerea celei mai bune universităţi. Cu o singură condiţie: să ştii care este gradul de risc al asigurării în care investeşti. Află din numărul 11 al revistei „Forbes România“ – ce a apărut la chioşcuri luni, 10 august – cum poţi învăţa la cele mai bune universităţi din lume. În vremuri de recesiune globală este greu de gestionat cu randamente bune orice buget, inclusiv cel al familiei. Cu atât mai mult dacă vrei ca destinaţia pentru studiile copiilor tăi să fie una dintre cele mai scumpe universităţi din lume.
Problema banilor pentru educaţie poate fi rezolvată parţial printr-o investiţie într-o asigurare de studii. Trebuie să compari însă toate ofertele din piaţă, pentru că în jocul de-a plata facultăţii informaţia poate face diferenţa. Aşadar, atenţie la perioada de contribuţie şi la instrumentele în care investeşti: titluri de stat, depozite bancare, obligaţiuni corporatiste sau acţiuni.
RISCURI MINIME
Ana-Maria Mihăescu, şeful misiunii IFC (International Finance Corporation) în România, a încheiat o poliţă Junior în 2004, când Theo avea aproape cinci ani. S-a gândit că, fiind părinţi maturi, cheltuielile maxime cu educaţia încep când băiatul va avea 18-20 de ani, ca urmare este important să fie bine pregătiţi şi pentru această etapă. Theo iubeşte chitara şi deocamdată visează să ajungă un mare muzician, de ce nu, chiar o vedetă a rockului internaţional.
Când vine vorba despre studii este însă hotărât să urmeze liceul în Bucureşti, iar facultatea în Anglia sau Statele Unite ale Americii. Planul financiar pe care mizează Ana-Maria Mihăescu se bazează pe faptul că asigurarea încheiată pentru copil îi va permite să acopere aproximativ jumătate din costul studiilor la o universitate din Statele Unite ale Americii, unde cheltuielile cu educaţie sunt la cele