Bancherii şi salariile, acţiunile băncilor şi lipsa de falimente majore româneşti sunt câteva dintre subiectele de astăzi din blogosferă. Toată lumea discută despre salariile ridicate ale bancherilor, mai ales după ce tot băncile au aruncat lumea în cea mai gravă criză de după Război. Cât de etic e să îţi acorzi bonusuri de zeci de milioane de euro, mai ales atunci când banii vin de la Statul pe care era cât pe ce să-l falimentezi? Desigur, nu e del
Bancherii şi salariile, acţiunile băncilor şi lipsa de falimente majore româneşti sunt câteva dintre subiectele de astăzi din blogosferă.
Toată lumea discută despre salariile ridicate ale bancherilor, mai ales după ce tot băncile au aruncat lumea în cea mai gravă criză de după Război. Cât de etic e să îţi acorzi bonusuri de zeci de milioane de euro, mai ales atunci când banii vin de la Statul pe care era cât pe ce să-l falimentezi? Desigur, nu e deloc etic, notează Dan Popa.
Există în toată euforia mioritică o doză extrem de mare de iraţional. În urmă cu două săptămâni atrăgeam atenţia asupra aberantei creşteri a titlurilor Băncii Transilvania. Un zvon dădea ca sigură preluarea băncii, motiv pentru care speculanţii autohtoni s-au gândit că e rost de un profit grăsuţ într-un timp scurt. Chiar dacă că era de domeniul evidentului că o eventuală preluare nu s-ar fi putut face la un preţ mare, cotaţiile au crescut la un nivel de-a dreptul nesustenabil, scrie autorul blogului "Trenduri Economice".
A trecut aproape un an de cand avem si noi criza noastra, insa cu toate acestea, pana acum nu s-a inregistrat nici un faliment rasunator, arată Cristian Orgonaş.
Alte titluri din blogosferă
Bancile americane vor mai suferi o vreme, chiar daca recesiunea se incheie (hymerion.wordpress.com)
CosmosMobile.ro - site de malware (dandragomir.biz)
Să vindem munţii - până nu ne-o iau alţii înainte