Meşterul a deschis în 1990 un atelier de tinichigerie pe Strada Gheorghe Doja, iar acum vinde produsele sale unor lanţuri mari de magazine din ţară.
Imediat după Revoluţie, Virgil Preda renunţa la slujba sa de la Uzuc pentru a duce mai departe o seră a familiei sale.
Câţiva vecini de-ai săi, la un moment dat, i-au cerut ajutorul, având nevoie de cineva care să-i coordoneze la Cooperativa Constructorul, unde munceau ca tinichigii.
Virgil a acceptat provocarea, în ciuda faptului că fusese ales doar pentru că îşi dovedise abilităţile profesionale pe cele două maşini pe care le deţinea şi le întreţinea, anume un trabant şi un aro.
Pe cont propriu
După un timp petrecut la cooperativă, meşterul şi-a dat seama că nu va avea niciun viitor dacă nu va încerca să fie pe picioarele sale.
Astfel, un an mai târziu, îşi deschidea propriul atelier, care încă mai funcţionează şi astăzi pe Strada Ghorghe Doja, fostă Oilor, din Ploieşti.
„Aici a fost înainte o seră pe care am lucrat-o eu, iar în seră am început să bag utilajele. Părinţii mei erau sceptici la început, pentru că nu ştiau dacă voi reuşi să rezist în timp”, spune Virgil Preda. Acum, după 18 ani de experienţă în domeniu, în atelierul său sunt realizate orice fel de obiecte din tablă, de la jgheaburi şi burlane, la găleţi sau rezervoare de apă.
Ideea inovatoare
Meşterul Preda nu s-a oprit la tradiţionalele obiecte confecţionate din tablă şi, într-un moment de inspiraţie, a avut o idee inovatoare, care a adus succesul garantat pentru afacerea lui.
„Am găsit un sistem de montare a jgheburilor fără să fie nevoie de cositorit. Mie nu-mi place să cositoresc, aşa că, pentru a scăpa de acest lucru, m-am gândit la o soluţie care să-mi fie la îndemână”, explică tinichigiul.
Cu invenţia brevetată în buzunar, omul a m