Copiii visează să facă elicoptere fără elice, skateboard-uri cu motor şi spătar sau ceasuri cu magnet. Timp de trei zile, reprezentanţi ai OSIM îi învaţă pe elevi să breveteze o invenţie sau să-şi deschidă firme profitabile, protejând proprietatea industrială. Copiii şi adolescenţii târgovişteni, de la 10 ani până la vârsta majoratului, învaţă, zilele acestea, să-şi deschidă o firmă sau să breveteze o invenţie. Cursurile au început ieri, la Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu. Flacăra creaţiei odată aprinsă, elevii, care au renunţat la orele de joacă pentru a acumula informaţii noi, au început să ne povestească la ce afaceri sau invenţii visează ei.
Alexandru Angelescu, în vârstă de 12 ani, de la Şcoala Mihai Viteazu din Târgovişte, ne-a povestit că a reuşit déjà să construiască o maşină ghidată de o telecomandă cu fir, după ce a adunat mici piese de la maşinuţele stricate. De asemenea, a creat şi o moară.
“Am făcut, pentru la fizică, o moară, înconjurată de stâlpi cu beculeţe, iar, când se învârteşte moara, becurile se aprind”, a povestit Alexandru. Pe viitor şi-a propus să ducă la bun sfârşit un alt proiect la care lucrează în prezent. “Vreau să realizez un skateboard cu spătar şi cu motor să mă pot deplasa mai uşor. Am făcut proiectul, rămâne să-l şi realizez”, ne-a mai spus gânditor băiatul.
O fetiţă de numai 9 ani, Teodora Costescu, are planuri mai mari de viitor. Vrea să realizeze un elicopter fără elice şi să-şi deschidă un mare magazin unde să vândă elicoptere.
“Vreau să fac un elicopter mare, fără elice, şi să deschid ca un aeroport mare unde să vând elicoptere”, ne-a spus încântată Teodora. Imediat, intră în discuţie şi verişoara ei, Anca Costescu, de 10 ani, care şi-a propus să facă ceasuri cu magnet. “Când dai ceasul jos de la mână să se lipească de orice, să stea lipit de perete să îl găseşti