Optimismul reduce riscul de maladii cardiace Femeile care sunt optimiste prezinta un risc mai mic de a dezvolta maladii cardiace sau de a deceda prematur, arata un studiu american de la Universitatea din Pittsburgh. Aceasta cercetare este in concordanta cu o alta realizata la inceputul acestui an de o echipa de cercetatori olandezi, care demonstrase faptul ca optimismul reduce riscul de aparitie a maladiilor cardiace in cazul barbatilor. Studiul american, la care au participat aproape 100.000 de femei, care au fost monitorizate timp de opt ani, a relevat faptul ca pesimistii au, in general, o tensiune arteriala si un nivel al colesterolului mai mari. Femeile optimiste se confrunta cu un risc de aparitie a maladiilor cardiace, in medie, cu 9 la suta mai mic si cu un risc de deces din alte cauze cu 14 la suta mai scazut. Prin comparatie, femeile cinice, care nutresc uneori ganduri ostile fata de cei din jur sau care, in general, nu au incredere in oameni, sunt cu 16 la suta mai expuse riscului de deces, potrivit aceluiasi studiu, scrie Gandul.
Mecanismul molecular de activare sau de dezactivare a sistemului imunitar ar putea fi folosit cu succes in tratarea cancerului, artrozei, sclerozei si a diabetului, sustin oamenii de stiinta de la Institutul de biologie si medicina experimentala (IBYME) din Argentina. „Am descoperit mecanismul molecular care dezactiveaza sistemul imunitar”, spune Gabriel Rabinovici, seful echipei de cercetatori argentinieni. Aceasta descoperire va permite dezactivarea sistemului imunitar atunci cand acesta continua sa actioneze de o maniera contraproductiva sau activarea lui atunci cand acesta ignora o tumora pe care ar fi trebuit sa o distruga, scrie Gandul.
Uleiul de palmier, o varianta mai sanatoasa pentru gatit Uleiurile vegetale sunt o sursa importanta de acizi grasi indispensabili organismului uman. Comparativ cu grasimile