Numărul coletelor trimise de către dâmboviţeni a crescut cu aproape 20% comparativ cu perioada similară a anului 2008. Dâmboviţenii se întorc în număr tot mai mic acasă, în perioada concediilor, dar preferă să trimită colete celor dragi. Aceştia cheltuie sume importante pentru pachetele trimise acasă. Tot mai mulţi dâmboviţeni preferă să trimită colete familiilor şi prietenilor prin intermediul Poştei Române sau al firmelor particulare decât să vină acasă în concendiu, de teamă să nu rămână fără locurile de muncă. Aşa se face că numărul coletelor trimise prin intermediul Poştei a crescut cu aproape 20% în prima parte a acestui an, comparativ cu perioada similară a anului 2008.
Elena Paşcalău, şeful Oficiului Judeţean de Poştă Dâmboviţa, a declarat, pentru „Adevărul de Seară”, că în primul semestru al acestui an au fost trimise 6345 de pachete, în timp ce în primul semestru din 2008 au ajuns la oficiile poştale din judeţ 4886 de colete. Cele mai multe sunt trimise de muncitorii români din Spania şi Italia.
“Cele mai multe sunt colete sunt venite din ţări ale Uniunii Europene, în jur de 85%. Predomină clar cele sosite din Italia şi Spania. De altfel, jumătate din coletele sosite din Europa provin din cele două ţări amintite. Celelalte, 15%, vin din Canada şi SUA, în cea mai mare parte”, a declarat Elena Paşcalău.
Nu este ieftin să trimiţi pachete acasă
Pentru românii stabiliţi în străinătate, care vor să ofere din când în când câte un cadou celor dragi, nu este deloc ieftin să trimită aceste atenţii celor de acasă. Astfel, dacă trimiţi un colet din Italia, până în zece kilograme, prioritar, trebuie să achiţi o taxă de 34,54 de lei şi 8,91 de lei pentru fiecare kilogram, ceea ce înseamnă aproape 30 de euro. Coletul ajunge însă în maxim o săptămână.
Puţin mai ieftin, cu doar câţiva euro, este dacă al