Important. Pentru a evita eventualele neplaceri ulterioare, este indicat sa-i cereti constructorului garantia privind durabilitatea.
Daniel Popa din Bucuresti a achizitionat, recent, un teren in orasul ilfovean Popesti-Leordeni si, in prezent, se afla in stadiul de preaprobare a proiectului de catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) si autoritatile locale. Pana la eliberarea tuturor autorizatiilor, el a inceput sa caute o echipa de constructori, avand drept criterii de selectie doua elemente: portofoliul de proiecte finalizate anterior si garantarea lucrarii executate. "Pentru mine este important sa stiu ca banii investiti nu vor fi pierduti din cauza unei eventuale erori umane, motiv pentru care solicit garantie din partea constructorului. Totodata, am ales sa apelez si la serviciile de supervizare a santierului de catre arhitectul-proiectant al casei", spune Daniel Popa.
De altfel, specialistii spun ca o persoana care este preocupata de siguranta sa si a familiei sale ar trebui sa opteze, atunci cand decide sa-si construiasca o casa, sa lucreze cu o firma de constructii care sa-i emita factura fiscala la finalul lucrarii, dar care sa si garanteze constructia prin contract.
"Exista cazuri cand muncitorii nu respecta exact planurile arhitectului, lucru care poate conduce, la final, la unele erori care, in timp, pot reprezenta elemente de risc. Este de datoria clientului sa solicite garantie pe lucrare", spune Radu Alexandru, managerul firmei Alma Construct.
In acelasi timp, o companie de constructii care evita sa elibereze factura sau care refuza semnarea unui contract ori inserarea intre specificatiile sale a unor elemente privind garantarea constructiei ar trebui sa starneasca suspiciuni, mai spune specialistul.
Erorile de proiectare sunt remediate gratuit
Cat priveste eventualele erori ale unui proiec