Ingrediente:
500g faina, 1 lingura ulei, 2 lingurite drojdie uscata, 200ml apa sau lapte-pentru aluat, pentru un sirop 2 linguri miere, 4 linguri apa, 2 linguri zahar, pentru al doilea 6 linguri miere, 12 linguri apa, sucul de la o lamaie, ulei pentru prajit, o lingurita scortisoara pentru decor.
Mod de preparare: Mai intai se prepara primul sirop, amestecand ingredinetle pe foc mic, pana se dizolva zaharul, apoi se lasa la racit. Se prepara aluatul: faina, drojdia si uleiul se incorporeaza cu siropul racit si se adauga apa sau laptele ca sa se formeze un aluat pufos din care se modeleaza bile de marimea nucilor care se prajesc apoi in ulei incins.Se scot pe servetele si se lasa la scurs. Se prepara al doilea sirop in care dupa ce s-a racit usor, se cufunda gogosile pentru doua -trei minute, apoi se dau prin scortisoara si se pot servi.
Ingrediente:
500g faina, 1 lingura ulei, 2 lingurite drojdie uscata, 200ml apa sau lapte-pentru aluat, pentru un sirop 2 linguri miere, 4 linguri apa, 2 linguri zahar, pentru al doilea 6 linguri miere, 12 linguri apa, sucul de la o lamaie, ulei pentru prajit, o lingurita scortisoara pentru decor.
Mod de preparare: Mai intai se prepara primul sirop, amestecand ingredinetle pe foc mic, pana se dizolva zaharul, apoi se lasa la racit. Se prepara aluatul: faina, drojdia si uleiul se incorporeaza cu siropul racit si se adauga apa sau laptele ca sa se formeze un aluat pufos din care se modeleaza bile de marimea nucilor care se prajesc apoi in ulei incins.Se scot pe servetele si se lasa la scurs. Se prepara al doilea sirop in care dupa ce s-a racit usor, se cufunda gogosile pentru doua -trei minute, apoi se dau prin scortisoara si se pot servi.