Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a scos de pe piaţă peste 68 de hectolitri de bere Redd’s, pe motiv că ar conţine acid malic, un aditiv interzis. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, Departamentul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu a fost înştiinţat luni, prin sistemul de alertă rapidă, referitor la prezenţa acidului malic în sortimentul de bere Redd’s , comercializată la sticlă verde de 0,5 şi 0,33 l, precum şi la doză de 0,5 l.
În urma controalelor efectuate ieri la unităţile din Sibiu, reprezentanţii DSP au retras de la comercializare întreaga cantitate de bere aflată pe stoc, peste 68 de hectolitri. Distribuitorul pentru judeţul Sibiu, S.C. Floradi Prodcom S.R.L. a început, de asemenea, retragerea produsului de la comercianţi.
Acidul malic este un acid natural prezent în majoritatea fructelor şi în multe legume, fiind parte din metabolismul fiecărei celule vii. În scopuri comerciale este obţinut prin sinteză, E 296: Acid Malic, fiind utilizat ca şi acidifiant, compus de aromă şi stabilizator.
Conform Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor nr. 438/295/2002, E 296: Acid Malic este un aditiv interzis.