Începerea şcolii ar putea creşte numărul cazurilor de gripă porcină, motiv pentru care Uniunea Europeană va analiza situaţia fiecărei instituţii în parte, pentru a decide eventuala închidere a lor. Mai citiţi şi:
Gripa porcină şi guvernul britanic ar putea obliga BBC-ul să difuzeze lecţii dacă se închid şcolile
Alte două cazuri de infectare cu virusul A/H1H1 confirmate în România
Uniunea Europeană are ca obiectiv evitarea propagării virusului gripei porcine la reluarea cursurilor şcolare, a anunţat miercuri o sursă apropiată dosarului citată de AFP.
Ministrul francez al educaţiei, Luc Chatel, a declarat într-un interviu acordat Le Figaro că este " dispus să închidă toate şcolile " din Franţa în cazul unei pandemii de gripă porcină.
" Problema a fost discutată săptămâna aceasta, dar nu este rolul Comisiei să se substituie statelor ", a declarat unul dintre purtătorii săi de cuvânt, întrebat despre poziţia franceză.
Experţii din cele 27 de ţări membre UE discută această problemă de mai multe săptămâni şi urmează să finalizeze o serie de recomandări privind începerea şcolii în toamnă. "Ei urmează în special să precizeze ce are sens şi ce nu are", potrivit sursei.
Marea Britanie ar vrea să amâne începerea şcolii până la sfârşitul lunii septembrie, pentru a încetini propagarea pandemiei .
"Copiii nu sunt imunizaţi, sunt consideraţi unui dintre grupurile cu cel mai mare grad de risc în faţa noii pandemii şi sunt, în primul rând, unul dintre vectorii propagării sale", au subliniat experţii britanici.
Dar închiderea şcolilor ridică numeroase probleme, în special pentru activitatea economică, recunosc ei.
Recomandarea la nivel european ar urma să se alinieze iniţiativei Franţei şi nu propunerii britanice de a amâna începerea cursurilor, a decla